CHECKLIST NA RODINNÉ FOCENÍ! BÝT ČI NEBÝT PŘIPRAVEN?

26. 4. 2023
rodinné focení v Průhonickém parku, Rodinné focení, Průhonice-Praha, 2023

Já na focení rozhodně připravený budu. Ale o mě tady zas tak moc nejde, že jo? Na následujících řádcích vám odpovím na ty nejčastější otázky, které od vás dostávám. Začal bych asi tím, proč rodinné focení. Znáte to, čas letí, když se bavíte, a děti rostou jako z vody. Tak je potřeba si vzpomínky na to, jak jsou ti vaši rošťáci ještě roztomilí, uchovat. Co je ale pro rodinné focení opravdu důležitý?

SLUNCE V DUŠI ☀️

Příprava na rodinné focení může začít už den před samotným focením. Základ je se dobře vyspat. Dejte si dobrou snídani a začněte den tak, jako je to v reklamách na cereální sušenky – prostě v pohodě.

NO STRESS 💆🏼‍♂️

Chápu, že naprostá většina lidí není zvyklá na to, že na ně někdo míří foťákem. Nestresujte se tím, jestli vás budu nutit do krkolomných póz.Vytvoříme spolu krásné a přirozené fotky nenásilnou formou. Žádné pózy, prostě se projdeme, pokecáme o životě, jak se zrovna máte, zablbnete si u toho a já vás při tom budu fotit.

NEPOSEDNÁ DROBOTINA 🧸

Co když se dítko šprajcne a nebude se chtít fotit? Nemusíte se bát. Stačí chvilka a vaše dítko bude zvědavý, proč ten pán za foťákem vydává ty legrační zvuky, a co to v tý černý krabičce cvaká. Pro případ, kdybych i já s foťákem byl na vaše dítko krátkej, vemte s sebou oblíbenýho plyšáka nebo angličáka. Uvidíte, že špatná nálada a ostych budou za pár minut minulostí.

CO NA SEBE?👕

Nezdá se to, ale oblečení, respektive barevně sladěný oblečení je jednou z nejdůležitějších věcí, která zajistí aby výsledný fotky byly pěkný.
Na netu a na pinterestu můžete najít spoustu nápadů a supr trupr barevných palet, jak se barevně sladit. Je toho tolik že se v tom přestáváte orientovat? Žádný strach.

Nejlépe uděláte, když budete volit světlé oblečení bez křiklavých barvevvýrazných nápisů. Detajlnější popis co je dobré vzít a co naopak nechat doma najdete hýr.
Napadlo vás, že se můžete obléct všichni stejně? Třeba bíla trička a džíny? Radši to ještě promyslete. Na fotkách to bude působit trošku nudně a zároveň kýčovitě. Když budete všichni sladěni, ne ale ve stejných outfitech, bude fotka působit příjemněji a přirozeněji. Pokuste se tedy volit jemné, světlé, zemité nebo neutrální barvy. Pokud ale vaše ratolest nebude chtít sundat triko s oblíbenou pohádkovou postavou nebo superhrdinou, svět se nezboří. Nestojíto za to, aby váš prcek měl zkaženou náladu.

Rohodně vás tímto neženu do obchodu s oblečením. 😃 To co jsem zmínil výše je jen doporučení. Důležitý je, abyste se sami sobě líbili a aby vám oblečení bylo pohodlné. 😊 Zkrátka, pokud chcete fotit v triku se supermanem, vyfotím vás v triku se supermanem. Na outfitu nelpím.

No a je to! Jsme na konci checklistu. Na závěr vám řeknu, že rodinný focení je vždycky kopec srandy a budete z něj mít kromě skvělých fotek i super vzpomínku na vyprávnění vašim kámošům. Tak co, už se těšíte?

Vidíme se před objektivem! 💛